Haku ripareille

Vuoden 2018 rippikouluihin ilmoittaudutaan 11.-22.9.2017 välisenä aikana sähköisesti osoitteessa www.seinajoenseurakunta.fi Kaikille vuonna 2003 syntyneille seurakunnan jäsenille on postitettu kotiin viikolla 35 rippikouluesite, josta löytyy kyseisen vuoden rippikoulutarjonta ja ilmoittautumisohjeet. Mikäli et kuulu tähän rippikouluikäluokkaan, mutta haluaisit silti mukaan leirille tai olet kiinnostunut aikuisrippikoulusta, ole rohkeasti yhteydessä!

Mikäli nuori on menossa jonnekin muualle kuin Seinäjoen seurakunnan riparille, tulee kotiseurakuntaan tutustumisjakson vuoksi ilmoittautua myös sähköisesti.

Rippikouluilmoittautumiseen liittyviin kysymyksiin vastaa seurakuntapastori Tinja-Mari Lammila, p. 044 761 0070 / tinja-mari.lammila@evl.fi

Avaa vuoden 2018 rippikouluesite tästä >>

 

Tutustu vaihtoehtoihin
Tutustu huolellisesti eri vaihtoehtoihin huoltajasi kanssa ja valitse vain sinulle sopivia ajankohtia. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen sähköinen järjestelmämme sijoittaa rippikoululaiset omiin ryhmiinsä. Ryhmäjako ei tapahdu ilmoittautumisjärjestyksessä! Rippikouluryhmän maksimikoko on 25 henkilöä.

Rippikoulu muualla?
Jos käyt rippikoulusi muualla kuin Seinäjoen seurakunnassa, ilmoittaudu silti. Vaikka käyt rippikoulusi järjestöjen tai urheiluseurojen järjestämänä, etukäteistapaamiset käydään omassa seurakunnassa. Jos et vielä tiedä, pääsetkö muualle rippikouluun, ilmoittaudu myös meille ja peru ilmoittautuminen heti kun paikkasi muualla varmistuu.

Rippikoulu vasta vuonna 2019?
Jos haluat käydä rippikoulusi vasta seuraavana vuonna, ilmoittaudu silti ja valitse valintaryhmistä oikea kohta "Käyn rippikouluni vuonna 2019". Näin sinulle lähetetään rippikouluesite myös tulevana vuonna.

Ohjeita ilmoittautumiseen

Rippikoulujen valinta
Mieti ja punnitse tarkasti itsellesi ja huoltajillesi sopivat rippikouluvaihtoehdot. Valitse vain ajankohtia, jotka varmasti sopivat teille. Kirjoita lyhyesti "Lisätietoja / perustelut" -kohtaan, jos sinulla on jokin hyvin perusteltu syy, miksi sinun pitäisi päästä tiettyyn ryhmään. Laita myös maininta, jos saman valintaryhmän A- ja B-leirivaihtoehto käy. Tavoitteena on saada kaikille sopiva leiri. Kaikki eivät kuitenkaan välttämättä pääse ykkösvaihtoehtoonsa, jos se on sattunut olemaan monella sama.


Ilmoittautuminen
1) Täytä ilmoittautujan ja huoltajan tiedot huolella ja seuraa ohjeita. Täyttämiäsi tietoja säilytetään seurakunnan tietokannassa ja käytetään esim. jos ilmoittautujalle ja/tai huoltajalle lähetetään postia, sähköpostia tai tekstiviestejä. Huoltajille lähetetään myös tiedot ilmoittautumisesta sähköpostilla. Tarkista erityisesti puhelinnumero ja sähköpostiosoite tietoja täyttäessäsi.

Valitse vähintään 4 sopivinta rippikoulua "paremmuusjärjestyksessä" eli mihin haluaisit ensi- ja toissijaisesti jne. Päällekkäisten ajankohtien vuoksi voit valita seuraavista valintaryhmistä vain yhden leirivaihtoehdon. Valintaryhmä 1: Honkiniemi 2a, H2b, H3, H4, Ahonniemi 1 tai Ahonniemi 2. Valintaryhmä 2: Honkiniemi 5, H6a, H6b tai Ahonniemi 3. Muutoin ryhmät ovat vapaasti valittavissa.

2) Paina "Lähetä"-painiketta. Voit myös esikatsella lomaketta ennen lähettämistä. Vahvistus ilmoittautumisesta lähetetään ilmoittautumisen onnistuttua rippikoululaisen omaan ja huoltajan sähköpostiosoitteisiin. Huom! Kahta kertaa ei voi ilmoittautua! Sähköiseen ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä rippikoulupastoriin Tinja-Mari Lammilaan, puh. 044 761 0070.

3) Ilmoittautumisen lähettämisen jälkeen saat vahvistusviestin mukana myös kaverikoodin, minkä voit antaa yhdelle kaverillesi jos haluatte päästä samaan rippikouluryhmään. Koodin tallentamisen jälkeen teillä on samat valinnat ja järjestelmä sijoittaa teidät automaattisesti samalle leirille.


Kaverikoodin käyttö
1) Jos olet saanut jo ilmoittautuneelta kaveriltasi kaverikoodin, syötä numerosarja lomakkeella kohtaan "Kaverikoodi" ja klikkaa "Hae". Tämä toiminto luo sinun ilmoittautumislomakkeelle samat leirivalinnat kuin kaverillasikin ja sijoittaa teidät näiden perusteella samaan ripariryhmään. Kaverikoodin käyttämisen jälkeen älä muuta leirivalintoja.

2) Kaverikoodin käyttämisen jälkeen täytä ilmoittautumislomakkeen muut tiedot huolellisesti.

3) Lähetä ilmoittautuminen. Koska olet jo käyttänyt kaveriltasi saamaasi koodia, et saa varausvahvistuksessa uutta koodia enää itsellesi. Kaverikoodia siis käyttää vain yhden kerran.

4) Jos toivot pääseväsi vielä jonkun kolmannen tai neljännen kaverin kanssa samalle riparille, kirjoita tästä ilmoittautumislomakkeen "Lisätietoja"-kenttään. HUOM! Nämä ovat vain toiveita, emme valitettavasti voi taata, että myös kaikkien muiden kavereiden kanssa mahtuu samaan ryhmään.


Vinkki
Alku- ja keskikesän leirit Honkiniemessä ja Lankarissa ovat olleet ruuhkaisimpia. Jos sinulle siis sopii jokin muu vaihtoehto, valitse ihmeessä se! Isompia kaveriporukoita voi olla hankala sijoitella näille leireille. Jos rippikouluryhmäsi osoittautuu ryhmäjaon jälkeen epäsopivaksi, ota yhteyttä!